STUDENTS AT RISK – HILDE DOMIN PROGRAMME

0

STUDENTS AT RISK – HILDE DOMIN PROGRAMME

 

Hilde Domin lisans, yüksek lisans ve doktora bursu duyurusu

 

Bu burs programı Federal Dışişleri Bakanlığı’nın ve Alman Akademik Değişim Servisi’nin (DAAD) akademik tehdit sözkonusu menşe ülkelerden gelen ve bir üniversitede lisans öğrencisi veya doktora eğitimi icin kabul alan kişileri destelemektedir. Amaç ilgili kişilerin bir Alman üniversitesinde belirli koşullar altında lisans, yüksek lisans ve doktora programından mezun olmasını sağlamaktır.

Hilde Domin programı, her disiplin için öğrencilere ve tüm doktora adaylarına açıktır. Ancak istisnai olarak, sanatsal fakülte ve tıp fakültesi adaylari icin sanatsal yetenek sınavlarından ve „Numerus Clausus“* sistemiyle yerleştirmeden dolayi  burs destegi mümkün değildir. Burs, adayin yaşam masraflarının yanı sıra çalışma veya araştırma projesinin maliyetlerini karşılamaktadır.

Hilde Domin programına başvurular adaylar tarafından değil, kabul aldıkları enstitü/üniversitelerin Uluslararası ofisi tarafından yapılmaktadır.

Hedef gurup:

Mülteci statüsüne ve /veya iltica hakkına sahip olan ve resmen veya fiilen eğitim hakkından mahrum edilmiş öğrenciler desteklenmektedir. İlgili statü DAAD’ın tanımına göre, siyasi, sivil ve benzeri angajman veya grup üyeliğini ya da liberal-demokratik ilkelere dayanan ve pozitif sosyal değişime katkıda bulunmaya çalışan bireysel eylemleri içerir.

Finansman süresi:

  • Lisans derecesi: 48 aya kadar (12 aylık hazırlık, 36 aya kadar lisans derecesi)
  • Yüksek lisans derecesi: 24 aya kadar
  • Doktora: 48 aya kadar

Burs şunları içerir:

  • Lisans ve yüksek lisans öğrencileri için aylık 861 Euro ve doktora öğrencileri için 1.200 Euro hibe
  • Sağlık, uzun vadeli bakım, kaza ve kişisel sorumluluk sigortası
  • Menşe ülkeye veya mevcut ikamet ülkesine göre seyahat masrafları için bir sübvansiyon
  • Şimdiye kadar edinilen dil becerilerine ve planlanan çalışma veya doktora projesinde gerekli olan dil becerilerine bağlı olarak bir Almanca kursuna katılım (iki, dört veya altı ay)

Başvuru portalı:

Başarılı bir şekilde aday gösterilen adaylar için, dikkate alınması gereken aşağıdaki son başvuru tarihleriyle tüm yıl boyunca açıktır:

 

31 Temmuz 2021

31 Ocak 2022

Hilde Domin programı hakkında detayli bilgiye buradan erişebilirsiniz:

https://www.daad.de/de/der-daad/was-wir-tun/entwicklungszusammenarbeit/foerderprogramme-fuer-studierende-von-a-z/hilde-domin-programm/

 

 

* Almanya’da yüksek öğretimde biyoloji, tıp ve psikoloji gibi özellikle populer olan birkaç alanda sıkça uygulanan bir öğrenci seçme yöntemi olup, en yüksek nota sahip adaylarin kabulünün gerçekleştirildigi sistemidir.

 

Students at Risk – Hilde Domin-Programm

Der Deutsche Akademische Austauschdienst (DAAD) bietet aus Mitteln des Auswärtigen Amtes (AA) das Stipendienprogramm „Hilde Domin-Programm“ an. Das Programm soll weltweit gefährdete Studierende sowie Doktorandinnen und Doktoranden, denen in ihrem Herkunftsland formal oder de facto das Recht auf Bildung verweigert wird, darin unterstützen, ein Studium in Deutschland aufzunehmen oder fortzusetzen, um einen Studien- oder Promotionsabschluss an einer deutschen Hochschule zu erlangen. Die im Rahmen des Programms nominierten und ausgewählten Studierenden sowie Doktorandinnen und Doktoranden werden in Studiengängen ihrer persönlichen Wahl und individuellen Qualifikationen entsprechend eingeschrieben und erhalten ein Stipendium, das die notwendigen Kosten des Studiums- bzw. Forschungsaufenthalts deckt.

Das Bewerberportal ist für erfolgreich nominierte Kandidatinnen und Kandidaten ganzjährig mit folgenden Bewerbungsfristen geöffnet:

 

31 Juli 2021

31. Januar 2022

Weiterführende Informationen zum Hilde Domin-Programm finden Sie hier: https://www.daad.de/de/der-daad/was-wir-tun/entwicklungszusammenarbeit/foerderprogramme-fuer-studierende-von-a-z/hilde-domin-programm/

 

 

Students at Risk – Hilde Domin Programme

The German Academic Exchange Service (DAAD) administers the scholarship programme “Hilde Domin Programme” with funds from the Federal Foreign Office (AA). The programme serves to support students and doctoral candidates from across the globe, who are at risk of being formally or de facto denied educational or other rights in their country of origin, and to provide these students and doctoral candidates with an opportunity to begin or complete a study or research degree at a higher education institution in Germany. Students and doctoral candidates nominated and accepted under the programme will be enrolled in degree courses of any personal subject choice and according to individual qualifications and receive a scholarship sufficient to cover the necessary costs incurred in the course of their study resp. research stay.

The application portal is open all year round for successfully nominated candidates with the following application deadlines to be considered:

31 July 2021
31 January 2022

Further information on the Hilde Domin program can be found here: https://www.daad.de/de/der-daad/was-wir-tun/entwicklungszusammenarbeit/foerderprogramme-fuer-studierende-von-a-z/hilde-domin-programm/

Leave A Reply